Home > Afdelingen > RSA (15-18jr)

RSA

Ben jij ouder dan 15 en jonger dan 18?
Dan zit je bij de RSA goed!

RSA is een afkorting van Rowans en Sherpa's, maar wij noemen ons zelf ook wel Sherows, dat komt van het samenvoegen van twee afkortingen :
Sherpa's (Dames) en Rowans (Heren), dus we zijn een gemengde groep.

Wij Sherows zijn altijd zelfstandig bezig met opkomsten verzinnen en uitvoeren. Tijdens opkomsten zijn we met verschillende dingen bezig: De ene opkomst draai je een programma van iemand anders waarbij je veel leuke spelen en andere dingen doet, en andere opkomsten doe je nog veel meer andere dingen. Rond NPK (Noordelijk Pinkster Kamp) en het zomerkamp zijn wij al vroeg bezig tijdens opkomsten om leuke dingen te maken voor de kampen. Voor de kampen moeten wij ook zelf een materiaallijst en een programma maken. Verder zorgen wij af en toe ook voor een leuke activiteit voor de welpen en/of verkenners, denk daarbij aan bijv. een playbackshow of een leuke disco!

Omdat wij bezig zijn om meer zelfstandig te worden hebben wij geen leiding, maar begeleiding (Chefke). De begeleiding is onze verantwoordelijke, hij zorgt ervoor dat wij onze opkomsten goed kunnen draaien en wij kunnen bij hem terecht voor vragen! We hebben verder onder de RSA zelf een voorzitter die het aanspreekpunt van de RSA is. En we hebben vaak een secretaris die bij overleg en vergaderingen alles opschrijft.

Opkomsten

Wij draaien op de vrijdag avond van 20:00 tot 22:00. Na de opkomst kan je gelijk naar huis, of nog gezellig nakletsen aan de bar met de stam!

Wil jij je creativiteit kwijt? Ben je actief en zit je vol energie? Kom dan kijken bij onze RSA!

Sherow bereidheids verklaring

Als Sherow wil ik samen met anderen
de wereld om mij heen ontdekken
en meer leefbaar maken.
Met de inzet van mijn mogelijkheden
en met eerbied voor alles wat leeft
wil ik de kansen die ik krijg benutten.
Ik probeer zo goed mogelijk om te gaan
met de middelen die mij ter beschikking staan
en ik respecteer mijzelf en anderen.

De motto van de RSA

Wie geeft zal ontvangen.